Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само за 12 секунди: Арестуваха братя от САЩ за кражба на 25 милиона долара в крипто

16 май 2024, 09:37 часа • 2882 прочитания

Двама братя, които са учили в един от най-престижните университети в САЩ, са обвинени в кражба на 25 милиона долара (20 милиона британски лири) в криптовалута за 12 секунди.

Антон Перейр-Буено, на 24 години, и Джеймс Перейр-Буено, на 28, са обвинени в измама и пране на пари. Предполагаемият обир е първият по рода си. Прокурорите казват, че двойката, която е получила образование в Масачузетския технологичен институт, може да е извършила престъплението през април 2023 г.

„Братята Перейр-Буено откраднаха 25 милиона долара в криптовалута Етериум чрез технологично усъвършенствана, авангардна схема, която планираха в продължение на месеци и изпълниха за секунди“, казва заместник-главният прокурор Лиза Монако. Прокурорите твърдят, че двамата са използвали високоспециализирани умения, които са научили в „един от най-престижните университети в света“, за да използват процеса на Етериум за валидиране на транзакции. Братята са учили математика и компютърни науки.

Още: Двама руснаци счупиха рекорда за подкуп в страната, обявиха ги за издирване

Само за няколко секунди

Твърди се, че братята са крали от търговците на Етериум чрез измамно получаване на достъп до висящи частни транзакции и след това са променили транзакциите, за да получат криптовалутата на жертвите. Процесът, който следователите казват, че са посочили като „Експлоатацията“, е отнел само няколко секунди за изпълнение. Когато се сблъскват с представител на Етериум, служители казват, че братята са отказали да върнат средствата и са предприели стъпки да перат и крият откраднатите суми.

Всеки от тях е изправен пред над 20 години затвор, ако бъде признат за виновен.

Още: Руската Ружа Игнатова издава тайна след тайна: Страхът на най-богатия руски депутат

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес