Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ромни: Аз съм правилният човек за Белия дом

24 август 2012, 21:17 часа • 4755 прочитания
Реклама

Републиканецът Мит Ромни, който идната седмица ще бъде официално обявен за кандидат на своята партия в президентските избори, отново заяви днес, че благодарение на опита си в инвестиционния бизнес той е подходящият човек за президентския пост - мнение, което сегашният обитател на Белия дом Барак Обама вече от месеци оспорва.

В статия, поместена във в. "Уолстрийт джърнъл", Ромни уверява, че с 15-те години, прекарани начело на инвестиционния фонд Бейн Кепитъл, той е точният човек за президент и че този негов опит ще му помогне да възстанови американската икономика, да създаде работни места и да направи така, че нещата във Вашингтон да напредват. Републиканецът обеща, че като президент ще съблюдава прагматичен и смел подход по проблемите на страната.

"Моят опит ме е научил, че когато се очертае възникване на някакъв проблем, трябва да се действа изпреварващо, защото в противен случай той само ще се влошава", подчерта Мит Ромни. В това отношение той спомена за афера със злоупотреби в една от фирмите, контролирани от Бейн Кепитъл, по време на която се наложило "да реже жива плът". "Такъв ще бъде моят подход и по проблемите на федералния бюджет", добави републиканецът и обеща да въведе таван на разходите в бюджета 20% от Брутния вътрешен продукт. Той не пропусна да отправи критики към администрацията на демократите, че възпрепятства свободната инициатива.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес