Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пребиха с чук съпруга на Нанси Пелоси

28 октомври 2022, 19:01 часа • 13667 прочитания

Съпругът на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси – Пол, е бил нападнат и жестоко бит от нападател с чук, който нахлул в дома им в Сан Франциско, съобщава Асошиейтед Прес.

82-годишният Пелоси е получил наранявания по главата и тялото, като за раните му са се погрижили лекари, като се очаква той да се възстанови напълно. Нападателят е задържан. Президентът Джо Байдън и депутатите от двете партии реагираха на нападението с шок и изразиха своите добри пожелания към семейство Пелоси. 

Пол Пелоси е богат инвеститор, като е женен за Нанси от 59 години. През май той беше арестуван по подозрения, че е причинил катастрофа, докато е шофирал в нетрезво състояние в окръг Напа, Калифорния. Пелоси се призна за виновен и беше осъден на пет дни затвор и три години изпитателен срок. Сделката за признаване на вина спестява на мултимилионера по-сериозно обвинение. Пелоси е женен за г-жа Пелоси, най-възрастната демократка в Конгреса на САЩ, от 1963 г. Съгласно споразумението той няма да изтърпява допълнително наказание лишаване от свобода. Нощта, която е прекарал в затвора след катастрофата на 28 май, ще се брои за два дни. Още два дни бяха приспаднати за добро поведение, а последният ден ще бъде изтърпян чрез полагане на осем часа общественополезен труд.

Въпреки че обстоятелствата около атаката са неясни, нападението повдига въпроси относно безопасността на членовете на Конгреса и техните семейства, тъй като заплахите към тях не спират, въпреки че изминаха почти две години от бунта пред Капитолия. Атаката идва и само 11 дни преди междинните избори в САЩ.

През 2021 г. полицията на Капитолия разследва около 9600 заплахи, отправени срещу членове на Конгреса, а през последните години някои от тях бяха жестоко атакувани. Бившият депутат Габриел Гифордс, беше простреляна в главата на събитие пред магазин за хранителни стоки в Тусон през 2011 г., а представителят Стив Скализ беше тежко ранен, когато въоръжен мъж откри огън срещу републиканеца на тренировка на бейзболен отбор през 2017 г.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес