Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Pokemon Go влезе и в надпреварата за Белия дом

02 август 2016, 10:07 часа • 1891 прочитания

Световният феномен Pokemon Go вече е част и от надпреварата за президентския пост в САЩ.

Лагерите както на демократите, така и на републиканците, се опитват да включат в програмите си популярната мобилна игра, с което се надяват да привлекат гласовете на по-младите избиратели.

В рекламен клип от миналата седмица кандидатът на Демократическата партия Хилари Клинтън изрази надеждата си да успее да използва играта, за да увеличи броя на гласуващите хора.

Не знам кой е създал Pokemon Go, но се опитах да разбера как да ги накарам да вкарат Pokemon Go в изборните урни“, каза тя, цитирана от AFP.

В същото време представители на Клинтън обикалят улиците в САЩ, търсейки ловци на покемони, които да убедят да се регистрират за гласуване.

В Охайо дори беше организирано мероприятие, провеждащо се на специално място от мобилната игра, където се събират повече играчи, за да хванат определен покемон. Потребителите на приложението бяха окуражени да влязат и да получат „безплатен покемон“ и да „научат повече за секретар Хилари Клинтън“, посочва БГНЕС.

Противникът на Клинтън от републиканската партия – Доналд Тръмп, също използва играта в своята кампания. Наскоро милиардерът публикува на своя профил във Фейсбук кратък видеоклип, изобразяващ бившия държавен секретар като покемон, който е „хванат“ от топка и изчезва.

Междувременно Руска компания пусна обява за работа, с която иска да наеме личен ловец на покемони, който да „събира“ съществата вместо нейния зает изпълнителен директор. Компанията в сектора на услугите търси умел ловец, който да обикаля Москва и да „събира“ покемони, пише изданието Sputnik.

Според медията досега за работата са кандидатствали около 500 души.

Нашият изпълнителен директор стана страстен ловец на покемони, но няма достатъчно време за това. Необходим ни е човек, който да постигне несравними резултати в тази игра срещу справедливо заплащане“, се казва в обявата.

Наетият ловец ще използва личния телефон на изпълнителния директор, за да играе Pokémon Go и да обикаля града в търсене на завоевания.

Въпреки примамливата и сравнително лесна задача не всеки желаещ може да се кандидатира за поста. Както при повечето други обяви за работа и тук е необходим натрупан стаж. Новоназначеният служител трябва да е опитен играч, което означава да е стигнал поне ниво 20 и да е готов да изпълнява служебните си задължения, независимо от метеорологичните условия.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес