Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Открили експлозиви в колата на стрелеца по Доналд Тръмп (ВИДЕО)

14 юли 2024, 20:25 часа • 1875 прочитания

Експлозивни устройства бяха открити в колата на стрелеца, който се опита да убие бившия президент Доналд Тръмп по време на съботния му митинг в Пенсилвания. Това предаде The Wall Street Journal, като се позова на секретен доклад.

Колата, управлявана от 20-годишния Томас Матю Крукс, е открита недалеч от митинга на Тръмп в Бътлър, Пенсилвания, казаха източници, близки до разследването на стрелбата.

Още: Тръмп: Само Бог предотврати немислимото да се случи

Съобщава се, че взривни устройства са открити в колата на Томас Матю Крукс след опита му да убие бившия президент Доналд Тръмп. Полицията е получила множество доклади за подозрителни пакети в района, където е бил стрелецът, което ги е накарало да изпратят техници за бомби, казаха властите пред изданието.

Длъжностни лица са работили, за да гарантират, че мястото е запазено за през нощта, преди да претърсят семейния дом на Крукс, добавиха източниците. Съобщава се, че колата на Крукс е открита наблизо с експлозиви вътре.

Още: Осъждам това нападение: Столтенберг е шокиран от покушението срещу Тръмп

Крукс стреля няколко патрона от близкия покрив, преди снайперист от Тайните служби да го застреля. На мястото е открита пушка тип AR. Огнестрелното оръжие е закупено от бащата на стрелеца.

Тръмп улучен с първия изстрел?

Същевременно Bild написа, че стрелецът е уцелил Доналд Тръмп с първия изстрел, но заради вятъра куршумът не е достигнал целта си. Според изданието, той е бил опитен и е знаел как да борави с оръжия. Стрелецът е бил на покрива на около 135 метра от Тръмп.

Още: Фейк или не: Руски снаряди с надписи в подкрепа на Тръмп (СНИМКИ)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес