Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обама продължава да е пред Ромни

03 август 2012, 09:05 часа • 4080 прочитания
Реклама

Президентът на САЩ Барак Обама удържа с голяма преднина лидерството в президентската надпревара, показва юлското допитване на Pew Research Center, цитирано от РИА"Новости" и БГНЕС.

Съгласно резултатите, 51% от запитаните признават директно, че поддържат Обама или са склонни да го направят на президентските избори.

На свой ред едва 41% са за бившия губернатор на Масачузетс Мит Ромни.

Тези числа са близки до юлските резултати на всички допитвания. От месец януари 2012 г. Pew Research Center провежда редовни сондажи и във всички тях Обама остава начело с разлики от 4 до 12 процентни пункта.

Минимална разлика между кандидатите се запазва в 12 щата, където традиционно се разгаря напрегната предизборна борба. Рейтингът на Обама в Колорадо, Айова , Флорида, Мичиган, Невада, Ню Хемпшир , Северна Каролина, Охайо, Вирджиния и Уискънсин е 48%, а за Ромни – 44%.

Допитването е проведено от 16 до 26 юли сред 2 хиляди и 508 избиратели.

Практически всички социологически резултати дават предимство на Обама, но в същото време Pew Research Center отбелязва, че рейтингът му не е достатъчно висок за действащ президент.

Според експертите това се дължи на икономическата ситуация в страната, която политиката на Обама засега не може да подобри радикално.

Президентските избори в САЩ са на 6 ноември 2012 г.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес