Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Никой не се опитва да убие Байдън и Харис": Шега на Мъск стигна до американските тайни служби

17 септември 2024, 09:18 часа • 784 прочитания

Шега на милиардера Илон Мъск достигна до тайните служби на САЩ, пише BBC.

Шегата

В публикацията си Мъск казва, че "никой дори не се опитва" да убие президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис (бел. ред. сега кандидат за президент). Тайните служби казват, че са запознати с публикацията на Мъск, която той по-късно изтри и посочи, че е замислена като шега. 

Публикацията му в платформата X, (бивш Twitter), дойде само часове след предполагаемия опит за убийство на Доналд Тръмп на голф игрището му във Флорида в неделя. ОЩЕ: Нова стрелба край Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Критиката към Мъск

Много потребители на платформата критикуваха коментарите на Мъск, които бяха придружени от емотикони с повдигнати вежди - като някои твърдяха, че публикацията е форма на подбуждане на насилие срещу президента и вицепрезидента на САЩ.

В изявление Белият дом осъди публикацията, заявявайки че "тази реторика е безотговорна".

„Насилието не трябва да се осъжда, никога да се насърчава или да се шегува с него“, се казва в изявлението и се добавя, че не трябва да има „място за политическо насилие или каквото и да било насилие в нашата страна“. ОЩЕ: Появиха се кадри от ареста на заподозрения в опит за убийство на Тръмп (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес