Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ники Хейли: Опитаха да ме обърнат срещу Тръмп

11 ноември 2019, 10:12 часа • 3525 прочитания

Бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли написа в книгата си, че двама бивши служители от администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп се опитвали да я обърнат срещу политиката на Тръмп.

Това тя пише в мемоарите си, които трябва да излязат на пазара утре, съобщават американските медии, цитирани от БГНЕС.

Хейли пише в книгата, че бившият държавен секретар Рекс Тилърсън и шефът на кабинета в Белия дом. Джон Кели не били съгласни с политиката на Тръмп за напускане на споразумението за изменение на климата и други решения, но вярвали, че "спасяват държавата" и искали да ѝ наложат своите убеждения.

"Бях шокирана", пише Хейли, говорейки за среща с двамата служители при затворени врати.

„Кели и Тилерсън ми се довериха, че когато се противопоставили на президента, те се опитали да спасят страната. Те заявиха, че решенията им, а не тези на президента, са в най-добрия интерес на САЩ. Тилърсън ми каза, че причината да бъде против решенията на президента, е, ме ако той не го направи, биха умирали хора", пише Хейли.

Според нея срещата е продължила повече от час, след което двамата никога повече не се свързали с нея.

„Вместо да ми го казват на мен, трябваше да го кажат на президента, а не да ме молят да се присъединя към тях. Трябваше да кажат на президента защо са против и да подадат оставка, ако не им харесва това, което прави. Но да се подриват позициите на президента е наистина опасно нещо. И това противоречи на конституцията и желанията на американския народ. И беше обидно “, каза Хейли.

Тръмп свали Тилърсън през март 2018 г., а Кели беше освободен през декември миналата година.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес