Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мит Ромни печелел от съмнителни инвестиции

04 юли 2012, 12:48 часа • 2438 прочитания
Реклама

Значителна част от огромното богатство на републиканския кандидат за Белия дом Мит Ромни е спечелена от неясна инвестиционна мрежа в чужбина, като само на Каймановите острови тя "върти" 30 милиона долара, разкри снощи американското списание "Венити феър", предаде БГНЕС.

Ромни е натрупал 250 милиона долара, откакто е основал инвестиционния фонд Бейн кепитъл през 1984 г. Той непрекъснато повтаря, че неговият опит на завършен бизнесмен го поставя в по-добра позиция по отношение на Барак Обама в надпреварата за президентския пост.

"Венити феър" посочва, че Ромни все още има лични интереси в най-малко 12 от 138-те фонда, оглавявани от Бейн кепитъл на Каймановите острови, където такива инвестиции се държат в тайна. По този начин е просто невъзможно да се изчисли обемът на богатството на кандидата за Белия дом.

Освен това според данъчната му декларация от 2010 г. той има банкова сметка с 3 милиона долара в Швейцария, както и други интереси в страни, известни като данъчен рай, като Бермудските острови, добавя списанието.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес