Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лойд Остин е възмутен, че МНС приравнява Израел и "Хамас"

23 май 2024, 09:43 часа •
Реклама

Американският министър на отбраната Лойд Остин нарече възмутително приравняването на Израел и "Хамас" от страна на Международния наказателен съд (МНС), става ясно от неговия официален Twitter.

Остин е изразил своето мнение по време на разговор с израелския си колега Йоав Галант. 

Припомняме, че Международния наказателен съд издаде заповеди за арест на израелския премиер Бенямин Нетаняху и на министъра на отбраната на страната. ОЩЕ: ЦАХАЛ очаква дълга война в Ивицата Газа

Хуманитарната помощ в Газа

Двамата са обсъдили още спешната необходимост от ускоряване на хуманитарната помощ за Газа и значението на защитата на цивилните в Рафа, както и спешното освобождаване на всички заложници.

Министър Остин насърчи израелското правителство да приключи преговорите с Египет за повторно отваряне на пропускателния пункт Рафа и възобновяване на потока от помощ от Египет през Керем Шалом. Секретарят също така се застъпи за ефективен механизъм за преодоляване на хуманитарните и военните операции в Газа. ОЩЕ: Израел ликвидира агент на "Хамас", замесен в клането на 7 октомври (ВИДЕО)

Трайното поражение на "Хамас"

Секретарят Остин и министър Галант признаха споделения интерес към трайното поражение на "Хамас" и спешното освобождаване на всички заложници и те обсъдиха как най-добре да победят останките на Хамас от Рафах, като същевременно минимизират щетите на цивилните. ОЩЕ: Анализ: Войната на Нетаняху преобръща европейската подкрепа за Израел

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес