Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Късно е": Тръмп отказа нов дебат с Харис

22 септември 2024, 07:13 часа • 633 прочитания

Републиканецът Доналд Тръмп отхвърли предизвикателството на съперничката си от Демократическата партия Камала Харис да дебатира отново с него преди президентските избори в САЩ на 5 ноември.

„Твърде късно е да провеждаме още един дебат, гласуването вече започна“, отхвърли бившият президент, визирайки началото на предварителното гласуване в някои щати в страната.

Няколко часа по-рано вицепрезидентът предложи конфронтация с републиканския си опонент в ефира на Си Ен Ен на 23 октомври.

„Надявам се, че Доналд Тръмп ще се присъедини към мен“, беше казала тя, цитирана от АФП.

По всичко личи, че именно тя доминираше в размяната им на 10 септември, като постоянно изкарваше съперника си на показ по темите, които е най-вероятно да накърнят егото му - посещаемостта на митингите му, недоволството на бившите му политически съюзници, международната му репутация...

Това не попречи на Доналд Тръмп да заяви, че, напротив, той е „спечелил“ дебата, като същевременно нападна безпристрастността на двамата журналисти от Ей Би Си, които водеха размяната на мнения.

Кандидатът на републиканците вече участва в дебат с Джо Байдън през юни, който се оказа катастрофален за президента демократ.

Няколко седмици по-късно осемдесетгодишният лидер реши да хвърли кърпата в полза на своя вицепрезидент - един от най-големите политически обрати в американската история, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: След нападенията над Тръмп: Kандидат-президентите ще са със същата охрана, като президента

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес