Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конгресът на САЩ се тресе от секс скандал

18 декември 2023, 15:14 часа • 5439 прочитания

През уикенда Капитолийският хълм беше разтърсен от разпространението на недвусмислен видеозапис на двама мъже, които правят секс в зала за изслушване на Конгреса.

Осемсекундният порнографски клип, публикуван за пръв път на 16 декември от десния медиен уебсайт Daily Caller, е изтекъл от частен групов чат за гей мъже в политиката. В доклада, в който не се посочват имената на участниците и се замъглява едно лице, което се появява във видеото, се твърди, че един от участниците е служител на Конгреса, а обстановката се определя като стая 216 в офис сградата на Сената "Харт", съобщи списание „Тайм“, цитирани от БГНЕС.

Консервативното британско издание The Spectator съобщи часове по-рано, че неназован служител на сенатор Бен Кардин е споделил публично серия от неприлични снимки и видеоклипове, на които участва в сексуални действия в "така наречените свещени зали на Конгреса". Описанието на една от снимките в частност прилича на видеото, споделено по-късно от Daily Caller.

Още: Закон: Тръмп няма да може еднолично да извади САЩ от НАТО, ако се върне на власт

Новината веднага набра популярност в консервативните медии. Въпреки че подробностите остават оскъдни, американските медии идентифицираха служителя като Ейдън Мейз-Церопски, законодателен помощник на Кардин.

В изявление офисът на Кардин заяви: "Ейдън Мейз-Церопски вече не е служител на Сената на САЩ. Няма да имаме повече коментари по този кадрови въпрос."

Мейз-Церопски, за когото се смята, че е на 24 години, публикува изявление в LinkedIn: "Това беше труден момент за мен, тъй като бях атакуван заради сексуалната ми ориентация, за да се преследва определен политически наратив. Въпреки че някои от действията ми в миналото показаха лоша преценка, аз обичам работата си и никога не бих проявил неуважение към работното си място. Всички опити действията ми да бъдат характеризирани по друг начин са измислени и ще проуча какви правни възможности имам по тези въпроси."

Уволниха директора на националния музей в Унгария заради ЛГБТ пропаганда

Отстраненият конгресмен Джордж Сантос реагира на изявлението на Мейз-Церопски, като публикува в Х: "Да правиш секс в правителствена сграда на Съединените щати и да го снимаш е причината да бъдеш атакуван от медиите. Това, че си гей и правиш гей секс, НИКОГО не интересува...".

Полски епископ подаде оставка заради секс скандал и помоли за прошка

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес