Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глас от лагера на Байдън: Гласуването е единственият начин Тръмп да бъде спрян

31 май 2024, 02:11 часа

„Единственият начин да не допуснем Тръмп да се завърне в Овалния кабинет е чрез гласуване“. Това заявиха от лагера на президента на САЩ Джо Байдън, съобщи Си Ен Ен.

Реклама

Още: Съдът: Доналд Тръмп е виновен по всички обвинения в делото "пари срещу мълчание"

Изявлението на Байдън дойде минути след като републиканският му опонент беше признат за виновен по всички 34 обвинения, в рамките на историческия процес, станал известен като делото за „тихите пари“.

Още: Тръмп след присъдата: Страната ни отиде по дяволите (ВИДЕО)

„Доналд Тръмп винаги е вярвал погрешно, че никога няма да се сблъска с последствията от нарушаването на закона за лична изгода. Но днешната присъда не променя факта, че американският народ е изправен пред една проста реалност. Все още има само един начин да не допуснем Доналд Тръмп в Овалния кабинет: чрез гласуване. Осъден престъпник или не, той ще бъде републиканският кандидат за президент", каза Майкъл Тайлър, директор по комуникациите на кампанията Байдън 2024.

Още: Байдън е разрешил на Украйна да нанася удари на руска територия с американски оръжия?

„Заплахата, която Тръмп представлява за нашата демокрация, никога не е била по-голяма. Втори мандат на Тръмп означава хаос, отнемане на свободите на американците и подклаждане на политическо насилие - и американският народ ще го отхвърли този ноември“, допълни Тайлър.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес