Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джо Байдън изрази пълна подкрепа за Камала Харис за вота през ноември

21 юли 2024, 21:52 часа • 2151 прочитания

Президентът на САЩ Джо Байдън подкрепи вицепрезидента Камала Харис като кандидат на демократите за изборите през 2024 г. Това се случи, след като самият Байдън обяви, че се оттегля от надпреварата с Тръмп.

„Днес искам да предложа пълната си подкрепа за Камала, за да бъде номинирана от нашата партия тази година“, написа Байдън в социалната мрежа X.

Въпреки че проправи пътека като първата жена, чернокож и южноазиатски вицепрезидент в историята на САЩ, 59-годишната Харис дълго време се бореше с ниски рейтинги на одобрение. 

Последните 12 месеца обаче показаха, че вицепрезидентът се е променила. И след като Байдън подкрепи Харис, тя изведнъж се оказа на прага на историята. Харис ще се надява, че е свършила тежката работа, за да спечели пълната подкрепа на партията си в разгара на кризата.

Още: Байдън с нов лапсус: Обърка Доналд Тръмп с Камала Харис (ВИДЕО)

Докато застаряващият Байдън избледняваше през последната година, неговият „вице“ се изяви, като настояваше за правото на аборт и се обърна към основните избиратели, включително жените от предградията и чернокожите мъже. Сега Харис вероятно ще се изправи срещу Тръмп - жестока битка срещу човекът, който победи Хилъри Клинтън в опита ѝ да стане първата жена президент през 2016 г.

Още: Глас от лагера на демократите: Байдън трябва да отстъпи, Камала Харис е единственият ни шанс

Тръмп и други републиканци значително засилиха атаките си срещу вицепрезидентът, тъй като позициите на Байдън отслабнаха, а социологическите проучвания показваха, че Харис би се справила по-добре на изборите, припомня БГНЕС.

Още: Социолози: Камала Харис може да се справи по-добре от Байдън срещу Тръмп

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес