Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дете чудо: 13-годишно американче завършва университет (СНИМКА)

01 май 2022, 08:38 часа • 5517 прочитания

Дете от американския град Сейнт Луис Парк в щата Минесота на 13-годишна възраст завършва висше образование и смята да се върне в образователна институция като професор, съобщиха местни медии.

Елиът Танър завършва университета в Минесота през май. Той ще получи бакалавърска степен, след като е взел основен курс по физика и избираем курс по математика. Следващата стъпка е да получи докторска степен по физика. Момчето каза, че се надява да стане професор в Университета на Минесота, за да сподели любовта си към тази област на науката с други хора.

Майката на вундеркинда Мишел Танър, твърди, че синът й се е научил да чете на възраст, когато повечето деца дори не можеха да си завържат връзките на обувките. „Той започна да чете, когато беше на две-три години. „Уау, това е интересно“, реагирахме ние. „Четеш. А ние дори не те научихме на това“, каза тя. До 9-годишна възраст момчето учи по учебници за колежа, а две години по-късно завършва Normandale Community College.

По-рано беше съобщено, че мексиканско момиче, чийто коефициент на интелигентност е по-висок от този на Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, ще стане астронавт и ще колонизира Марс. До 10-годишна възраст тя успява да спечели степени по системно и индустриално инженерство.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес