Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борислав Цеков: Тръмп ще влезе в учебниците с вдигнатия си юмрук

15 юли 2024, 08:09 часа • 1038 прочитания

Тръмп създаде иконичен образ. Ще влезе в учебниците с вдигнатия юмрук. Това коментира специалистът по конституционно право д-р Борислав Цеков в сутрешния блок на бТВ във връзка с атентата срещу Доналд Тръмп. 

Той определи като светкавична реакцията му да се покаже пред публиката след атаката срещу него. "Тази светкавична реакция, която показа не само способност да се ориентира в една изключителна ситуация , но и неговия политически инстинкт", смята Цеков. 

Според него Тръмп е изключително силна, волева личност. Много борбен човек. ОЩЕ: "Семейство Симпсън" предсказа опита за атентат срещу Доналд Тръмп (СНИМКИ)

Поврат в кампанията и настроенията

Цеков определи това като поврат, но според него той не касае толкова  кампанията, колкото настроенията, които предстоят в САЩ.

"Този атентат, това покушение е зловещата кулминация на една токсична атмосфера, особено по адрес на Доналд Тръмп", смята той. 

Според него кампанията се е обърнала, защото този образ, който изгради Тръмп и неговата реакция, вдъхновяват голяма част от САЩ, защото това е истинската Америка. "Това е новият образ на свободата, която се бори срещу тези, които искат да я убият", добави Цеков. 

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров смята, че реакцията на Тръмп и атентатът срещу него ще доведат до неговата преднина в кампнията. ОЩЕ: "Ще се промени ли Тръмп след опита за атентат": Говори Соломон Паси

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес