Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Белия дом нападна Демократите заради готвения импийчмънт на Тръмп

05 декември 2019, 22:25 часа • 2413 прочитания

Изявленията на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси относно обвиненията за импийчмънт на Доналд Тръмп са "егоистични", и преследват тесните интереси на Демократическата партия, а не на американския народ, заяви говорител на Белия дом, цитиран от РИА Новости.

"Председателят Пелоси направи точно това, което винаги прави - тя пренебрегна нуждите на американския народ и пропагандира егоистичните си политически интереси.

Измисленият импийчмънт на демократите е явен, едностранен партиен опит да анулира резултатите от свободните и честни избори.

Според собственото им признание демократите заявяват, че импийчмънт на президента им трябва, тъй като те не могат да повлияят на резултатите от волята на американския народ", се казва в изявлението на пресслужбата на Белия дом.

По-рано днес Пелоси се обиди на журналистически въпрос дали мрази президента Тръмп.

Председателят на Камарата на представителите в Конгреса увери репортерите на пресконференция във Вашингтон, че опитите на демократите за импийчмънт на президента Доналд Тръмп нямат нищо общо с политиката.

Според нея демократите "изобщо не са щастливи", а напротив, много разстроени от необходимостта от провеждане на процеса на импийчмънт. "Но нямаме избор", каза Пелоси.

Демократите обмислят серия от обвинения срещу Тръмп, включително злоупотреба с власт, възпрепятстване на правосъдието и работата на Конгреса.

Ако контролираната от демократите Камара на представителите гласува в подкрепа на импийчмънта на Тръмп, делото ще отиде в Сената, където мнозинството са членове на партията на Тръмп - републиканците, които нямат намерение да свалят президента от власт.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес