Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Баскетболна звезда подкрепи компания „празен чек“

03 ноември 2021, 17:48 часа • 1707 прочитания

Баскетболната звезда Кевин Дюрант влезе в дружество за придобиване със специално предназначение (SPAC). Това са компании, който листват акциите си на борсата, след което търсят частен бизнес, който да бъде придобит с набраното финансиране. По този начин, придобитата компания става автоматично публична, като заобикаля тежкия административен процес за реализиране на процедура по предлагане на акции.

Крилото на Бруклин Нетс ще стане съизпълнителен директор на компанията Infinite Acquisition Corp, която се готви за процедура по първично предлагане на акции, целяща набирането на 200 млн. долара от борсата. Компанията ще продаде 20 млн. броя акции на цена от 10 долара, като ще върне парите на инвеститорите, ако не успее да придобие бизнес, който иска да стане публичен в срок до 24 месеца. Infinite Acquisition Corp цели да сключи сделка с компания от сферата на спорта, интернет търговията или криптовалутите, предава CNBC.

SPAC компанията ще се търгува на Нюйоркската фондова борса.

През настоящата година сделките със SPAC компании, наричани още „празен чек“, надхвърлиха сумата от 100 млрд. долара.

33-годишният Кевин Дюрант е активен инвеститор чрез своята фирма Thirty Five Ventures. Баскетболистът е спечелил над 300 млн. долара през кариерата си, сочат данните на Spotrac. Тази сума само ще расте, тъй като през миналия месец август, той подписа 4-годишен договор на стойност 194.2 млн. долара с отбора от NBA Бруклин Нетс. Договорът изтича през 2026 година, като Дюрант ще спечели 53 млн. долара през последната година.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес