Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автобус със студенти катастрофира и се преобърна в Египет (ВИДЕО)

15 октомври 2024, 16:21 часа • 882 прочитания

Автобус, превозващ студенти, катастрофира и се преобърна на магистрала в Североизточен Египет, предава Associated Press.

Загиналите и ранените

Вследствие на инцидента са загинали 12 души, 33 други са ранени, се казва в изявление на здравното министерство. На борда са били студенти от базирания в Суец университет Галала. Местните медии съобщиха, че те са се връщали от часовете си в общежитието си в курорта Айн Сохна, използвайки новата магистрала Галала, когато се е случил инцидентът, и че шофьорът е бил арестуван като част от разследването на катастрофата.

Не е ясна причината за инцидента

Министерството не разкрива каква е причината за инцидента. В изявлението от понеделник вечерта се казва, че 28 линейки са се втурнали към мястото и са транспортирали ранените до медицинския комплекс в Суец, но не се разкрива тяхното състояние.

Министърът на здравеопазването Халед Абдел-Гафар и министърът на висшето образование Айман Ашур изразиха своите съболезнования на семействата на студентите. ОЩЕ: Влакова катастрофа в Египет: Два от вагоните са под вода (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес