Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изложбата MAN.Y FACES

05 април 2012, 07:07 часа • 1233 прочитания

Арт Галерия АНИМА – Хилтън София представя новата изложба на Георги Андонов MAN.Y FACES, която може да бъде видяна в пространството на столичния хотел от 5 април до 21 юни 2012 г.

Включените платна в MAN.Y FACES – Diversity of emotions in diversity of colors носят характерните за художника ярка изразителност и цветове.

В MAN.Y FACES талантливият автор използва пъстрата палитра от емоции на човешката душа, за да обрисува лицата, скрити във всеки от нас. Той представя това душевно богатство в красивата, но сериозна игра, наречена живот.

Изправен пред различни предизвикателства и ситуации, човек приема различни образи. Именно тяхната уникалната комбинация прави човека такъв какъвто е, а стремежът му да бъде свободен го кара да избира и приема една от многото си роли.

В серията картини, включени в MAN.Y FACES, Георги Андонов използва своята личност и образи, за да пресъздаде и покаже интересната многоликост и същност на човека.

“Георги Андонов е изключителен художник, към който интересът от страна на публика и колекционери непрекъснато расте. Доволни сме от съвместната си работа и се радваме, че предствяме такъв автор и в България”, казва Анна Панайотова, директор на Арт Галерия АНИМА и куратор на изложбата.

Георги Андонов завършва Националната художествена академия, специалност “Плакат”, през 1990 година. Три години по-късно открива галерия Colo Tempo в София (1993-1995), а през 1996 г. и собствена галерия в Бейрут, Ливан.

От 1998 г. Андонов работи с най-големия ливански дилър на изкуство Fadi Mogabgab Gallery. Интересен и търсен като артист, през 2003 г. започва работа с William Merill Gallery в Лос Анджелис (САЩ), а от 2007 - с Boutique 1 Gallery в Дубай (ОАЕ).

Паралелно с работата си като художник, Георги Андонов е ангажиран и с дружеството Contemporary Art Society, което основава през 2005 г. в асоциация с Art Contemporian (Fadi Mogabgab), Бейрут. От 2006 г. артистът живее в Бургас, България.

Откриването на изложбата MAN.Y FACES на Георги Андонов е на 5 април 2012 г. от 19:30 часа в Арт Галерия АНИМА – Хилтън София на бул. България, 1 в София.

Снимки: Арт Галерия АНИМА

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес