Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотен обрат прати българските "лъвици" на 1/8-финалите на ЕвроВолей 2023

23 август 2023, 22:08 часа • 7039 прочитания

Женският национален отбор по волейбол на България се класира за осминафиналите на Европейското първенство, което се провежда в Италия, Германия, Белгия и Естония. В среща от група В "лъвиците" постигнаха четвъртата си победа в надпреварата, надделявайки над Швейцария с 3:1 гейма (21:25, 25:23, 25:17, 25:13).

Така възпитаничките на треньора Лоренцо Мичели си осигуриха второто място в групата, което им отрежда двубой срещу третия тим от група D - Словакия. Мачът е в неделя във Флоренция.

Как се стигна до победата на България над Швейцария

Колеблива първа част даде преднина на швейцарките, но след това българският отбор доминираше и просто не остави шанс на противничките си. Най-оспорван бе вторият гейм, който завърши само с две точки разлика в полза на нашите момичета. В третия и четвъртия "лъвиците" повеждаха още от средата и не допускаха фрапантни грешки.

Как се представиха "лъвиците" до момента

От петте мача в групата България загуби само веднъж – срещу суперфаворита Италия. Възпитаничките на Лоренцо Мичели надделяха с по 3:1 над Хърватия, Босна и Херцеговина и Швейцария. Инфарктен бе успехът над Румъния с 3:2. В последната среща от група В Италия се изправя срещу състава на Хърватия.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес