Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Млада България подчини Турция в сблъсъка на дъното в Лига на нациите

18 юни 2024, 21:57 часа • 3952 прочитания

Мъжкият национален отбор по волейбол на България подчини Турция с 3:1 (27:25, 25:20, 12:25, 25:22) и записа трета победа в Лигата на нациите. По този начин "лъвовете" вече имат 8 точки в актива си, които им отреждат 14-о място в класирането. Южната ни съседка заема предпоследната 15-а позиция с 5 пункта.

България стартира трудно, но победи Турция

В първия си двубой от третата седмица на турнира момчетата на старши треньора Джанлоренцо Бленджини стартираха равностойно срещу своя съперник. Турците дръпнаха с 15:10 и изглеждаше така сякаш ще поведат в резултата. При 24:22 обаче Димитър Димитров спаси нашия тим. Първо диагоналът отрази първата възможност с атака по правата от зона 2, а веднага след това направи и ас за 24:24.

ОЩЕ: "Готов да сподели цялото богатство на таланта си": Капитанът на България премина в Полша

ПОБЕДААААА! 🤩🇧🇬🤘💪🤩🇧🇬🤘💪 Националният отбор на България се наложи с 3:1 гейма над отбора на Турция в деветата си битка от...

Публикувахте от Bulgarian Volleyball Federation в Вторник, 18 юни 2024 г.

Отпускане в третия гейм за България

Подемът в играта продължи. Георги Татаров изпълни последователно два отлични сервиса и с 27:25 "трикольорите" затвориха гейма. Това им даде увереност във втората част, която без особени затруднения влезе в актива на България - 25:20. Авансът явно "вдигна в облаците" излишно младия ни състав, който се сгромоляса в третия гейм. 

Най-резултатните в мача България - Турция

Изключително много грешки на "лъвовете" позволиха на "лунните звезди" да спечелят с 25:12 и да пратят мача в четвърта част. Тя вървеше точка за точка, а в самия ѝ край Аспарух Аспарухов блесна с 4 точки. С атака през центъра България стигна до ценния успех. Най-резултатен за страната ни с 15 точки бе Димитров. Аспарухов завърши с 13, а центърът Алекс Грозданов приключи с 12. За Турция Рамазан Ефе Мандърачъ реализира 16 точки.

ОЩЕ: Волейболна звезда на България легна под ножа, аут е за 2 месеца

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес