Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Купата е синя! Левски спечели Суперкупата на България по волейбол

13 октомври 2024, 22:07 часа • 1128 прочитания

Волейболният тим на Левски успя да спечели Суперкупата на България по волейбол, след като победи Дея Спорт (Бургас) с 3:2 гейма (25:21, 25:16, 31:33, 16:14) на големия финал на турнира. След като победиха ЦСКА на полуфиналите, възпитаниците на Николай Желязков успяха да надвият и Дея Спорт, но далеч по-трудно, налагайки се в петгеймов спектакъл.

Левски победи Дея Спорт и спечели Суперкупата на България

Левски стартира отлично срещата и отвори аванс от пет точки още в самото начало, повеждайки с 8:3. Комфортната преднина се запази до края на първия гейм, който в крайна сметка бе спечелен с 25:21. Във втората част доминацията на "сините" бе още по-изразителна, като поведоха с 12:4, а накрая спечелиха с 25:16, доближавайки се на гейм от трофея.

ВК Левски

"Сините" едва не допуснаха пълен обрат

В третата и четвъртата част обаче тимът на Дея Спорт показа характер. В третия гейм двата тима вървяха точка за точка, с лек превес за Дея Спорт, който в крайна сметка успя да вземе частта с 25:23. Четвъртата част пък се оказа истински трилър: "сините" имаха пет мачбола, но не се възползваха, за да може Дея Спорт да спечели с 33:31.

В решаващия пети гейм момчетата на Николай Желязков взеха инициативата, и макар Дея да успя да спаси още един мачбол при 13:14, в крайна сметка Левски взе гейма с 16:14 и спечели трофея.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес