Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Казийски наистина е бил близо до завръщане в националния, каза защо е отказал

22 юли 2024, 22:32 часа • 4029 прочитания

Волейболната звезда на България Матей Казийски разкри, че в действителност е бил близо до завръщане в родния национален отбор през 2023 година. Тогавашния селекционер Пламен Константинов покани посрещача, който в крайна сметка не се присъедини към "лъвовете", а сега разкри каква е причината.

Казийски обмислял пенсиониране и последно приключение с България

“Честно казано само миналата година наистина имаше момент, в който се замислих да се завърна в националния отбор, защото също така за кратък период обмислях и да се пенсионирам. Когато обмислях да се пенсионирам завинаги, може би беше последния шанс да направя едно последно приключение", започна разказът на Казийски в подкаста на Михал Винярчик.

ОЩЕ: "Готов да сподели цялото богатство на таланта си": Капитанът на България премина в Полша

Матей Казийски

Умора е в основата на отказа на Казийски да играе за България

"Също така по това време тогавашния селекционер Константинов каза, че ще върне всички стари момчета за това първенство (б.р. ЕвроВолей 2023 във Варна), само за да има всичко най-добро в най-добра форма. Беше добра възможност да се събера с целия отбор и да се впусна в една последна битка. Но когато реших да продължа да играя на клубно ниво, се спрях. И второ... когато приключих шампионата, бях толкова уморен, че сякаш се проклинах, че се замислих. Специално националният отбор е за по-млади момчета, които могат да се възстановяват много по-бързо от мен”, заяви Матей Казийски, цитиран от Sportal.bg.

ОЩЕ: България е европейски шампион по волейбол за девойки до 18 години!

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес