Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местни избори 2019: Във Видин кандидат на СДС печели срещу кандидат на ГЕРБ

03 ноември 2019, 21:08 часа • 4132 прочитания

Цветан Ценков, подкрепен от местна коалиция, водена от СДС, изглежда е новият кмет на Видин. Това твърди "Галъп Интернешънъл" пред БНТ.

Според социологическата агенция, която цитира 100% паралелно преброяване, Ценков взема 57,8% от вота на балотажа. Съименникът му Огнян Ценков, подкрепен от ГЕРБ, печели 39,7% подкрепа.

Интересен факт е, че за тези избори на национално ниво ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за коалиция. Във Видин, обаче, нещата са различни, като в местната коалиция, подкрепяща Ценков, са още НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР.

Пред Националната телевизия Ценков увери, че ще работи добре с Огнян Ценков, който е водач на листата на ГЕРБ в Общинския съвет. "По най-бързия начин ще се организирам - да поискам мощна подкрепа от всички политически партии за Видин и Северозапада", подчерта Цветан Ценков. Той каза, че в случая не става въпрос за парламентарна политика и че има много приятели както в ГЕРБ, така и БСП и че ще се опита да убеди всички, че е изключително диалогичен.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес