Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Великотърновският университет се готви за тържествено посрещане на 8 декември

03 декември 2018, 12:28 часа • 2271 прочитания

На 5 декември 2018 г. от 11.00 ч. в аулата на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ (ВТУ) ще се проведе тържествено събрание, посветено на Студентския празник. То ще се състои при следния дневен ред:

  1. Връчване на стипендиите на Академичния съвет
  2. Връчване на личната стипендия на Ректора, учредена на името на член-кореспондент проф. Александър Бурмов – основател и първи ректор на Великотърновския университет
  3. Връчване на стипендиите на „Алианц Банк България“
  4. Обявяване на научно-художествени и спортни постижения на студенти от Великотърновския университет
  5. Връчване на академичната награда на община Велико Търново

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов кани всички студенти, преподаватели и служители за участие в събранието.

По повод Студентския празник е организирана и научна конференция със студенти, докторанти и преподаватели, която ще се проведе на 4 декември 2018 г. във ВТУ.

На 4 и 5 декември 2018 г. от 10.00 ч= във фоайето на Пети корпус на ВТУ и във фоайето на Ректората коледен ще се проведе благотворителен базар в подкрепа на деца без родители. Творбите са дело на деца и младежи, лишени от родителска грижа от центровете за настаняване от семеен тип във Велико Търново и Кризисния център за деца, жертви на трафик в село Балван в партньорство със студенти от специалностите „Социална педагогика” и „Психология”. Организатори са Сдружение „ЗОВ България” и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

На 5 декември 2018 г. в Централна университетска библиотека ще се проведе акция за подаряване на книги и списания от преподаватели за студенти, организирана от Информационно-библиотечен и издателски комплекс при ВТУ.

На 6 декември 2018 г. във Факултета по изобразителни изкуства ще бъде експонирана традиционна годишна изложба на студентски творби.

Камелия Джанабетска
Камелия Джанабетска Отговорен редактор
Новините днес