Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само тази смес прочиства камъните в жлъчката

23 юли 2022, 15:30 часа

Камъните в жлъчката са известен проблем, който касае много хора по света. Жлъчката е малък орган, който всъщност е правилно да се нарича жлъчен мехур. Самата “жлъчка” представлява течността, намираща се в мехура, която има задачата да разгражда мазнините по време на процеса на храносмилане.

Камъните в жлъчния мехур се появяват вследствие на втвърдяване на холестерола, калция и жлъчния пигмент в него. По-едрите твърди частици не могат да бъдат изхвърлени по естествен начин от жлъчния мехур и се създава рискът от запушване на жлъчните пътища, а оттам - жлъчна криза и сериозни здравословни заплахи. Като най-малките симптоми се отбелязват болката и възпаленията. Болката се усеща в областта на гърба, под дясното рамо или в участъка между лопатките. Тя може да е натърпима и дълготрайна и обикновено се засилва след консумиране на храна. Ако състоянието ви вече е в по-напреднал етап, симптомите може да включват и замаяност, пожълтяване, повръщане и гадене.

Яжте ТЕЗИ храни, ако искате жлъчката ви да е здрава

Как можем да премахнем камъни от жлъчката?

Възможно ли е това да се случи по неоперативен път? Днес ще ви представим смес за пречистване на жлъчния мехур, но все пак трябва да се консултирате задължително с лекар, ако изпитвате съмнения за проблеми с жлъчката и появата на камъни в мехура. Статията е с информативен характер и в никакъв случай не е равностойна на прегледите и консултациите с лекаря.

Според някои здравни експерти пречистването на жлъчния мехур е обвързано с поне 12-часово гладуване, след което се консумират 4 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица пресен сок от лимон. Тази “смес” се изпива и се прави около 8 до 10 пъти през 15 минути. Консумирането на комбинация от зехтин и лимонов сок през еднакъв интервал от време спомага за задвижването на червата и създава благоприятни условия за пречистването на жлъчния мехур.

Зехтинът има способността да стимулира жлъчния мехур за изхвърлянето на твърдите частици от него, без да е необходим приемът на специални медикаменти или лекарска намеса. Това обаче е ефективно само в случаите, когато камъните не са твърде големи. 

След като камъните от жлъчния мехур попаднат в храносмилателния тракт, те лесно могат да бъдат изхвърлени от тялото чрез изхождане.

Трябва да споменем, че научни доказателства за ефективността на този метод все още не са установени, но това е лек от народната медицина. Има и някои експерти, които твърдят, че насищането на жлъчния мехур с такова количество мазнини може да повлияе негативно върху здравословното ни състояние.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес