Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Покупка на нов ел. уред: 7 неща, които трябва да знаете преди това

30 декември 2020, 12:15 часа

При покупката на ел. уреди има няколко фактора, на които трябва да обърнете по-сериозно внимание. Те включват енергийна ефективност, гаранция и качество на марката, към която сте се насочили.

По-високата информираност и проучването, което е добре да направите, ще ви спестят много разочарования в дългосрочен план.

Имайте предвид тези няколко съвета при закупуването на ел. уреди за дома:

1. Слушайте критиката

Обърнете внимание не само на положителните отзиви, но и на критиката. Независимо дали става въпрос за недоволството на ваш приятел от изключително шумната сушилня, или за онлайн отзивите от непознати хора, винаги е добре да имате повече информация. Попитайте приятелите си какви уреди използват и дали са доволни.

В интернет също има много информация от действителни потребители, но има също така и много фалшиви отзиви. Затова е хубаво да се уверите, че използвате надежден източник.

2. Избягвайте импулсивните покупки

Можете да си купите обувки спонтанно, но не следвайте този импулс и при покупката на ел. уреди. Вземете информирано решение и едва тогава направете избор. Обмислете добре на кои функции държите най-много и с кои можете да направите компромис.

3. Не пренебрегвайте предложенията от онлайн магазините

Често в онлайн магазините за ел. уреди можете да намерите наистина добри попадения на изкушаващи цени. Много от тях трудно ще намерите във физическите магазини, защото сте ограничени и от местоположението си.

Освен това, в онлайн магазините за ел. уреди често има големи разпродажби. Ако не бързате с покупката, защото чакате изгодни намаления, вижте в уреди от МАГПРОМ. Там в момента има много добри оферти.

4. Не се изкушавайте само от външния вид

Може да е примамливо за вас да вземете най-красивия хладилник, но първо се уверете, че той отговаря на вашите индивидуални нужди. Външният вид, разбира се, е важен не само от естетична гледна точка, но и за да подхожда на останалите уреди в помещението. Въпреки това, ако трябва да избирате между визия и характеристики, изберете второто.

5. Преценете правилно размерите на желаните уреди

Измерете входната си врата и вратата на помещението, в което ще се намира уреда, защото това понякога може да се окаже проблем.Това важи най-вече за хладилниците, но също и за пералните, печките и сушилните. Докато при хладилника проблем може да се окаже височината, но то при готварската печка, пералнята и сушилнята - ширината.

Може да се окаже много неприятно перфектният уред, който сте избрали, да не може да влезе в дома ви.

6. Обърнете внимание на вратите на самия уред

Когато преценявате къде ще се намира уреда, преценете дали ще влезе в конфликт с друг уред или врата. Ще пречи ли вратата на килера на вратата на хладилника? Ще се удря ли вратата на пералнята във вратата на пералното помещение? Това са дребни детайли, които обаче могат да ви създадат проблем. Обърнете внимание на всички подробности, за да избегнете неприятности по-късно.

7. Нивата на шум

Важно е да знаете колко шумен е желаният от вас уред. Твърде шумната пералня може да дразни съседите, а и да смущава и  вас. Това важи и за сушилнята. Освен от шума, интересувайте се от другите основни характеристики - като енергийна ефективност, гаранция и обслужване.

 

Елена Монева
Елена Монева Отговорен редактор
Новините днес