Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1 кора от банан и ще забравите какво са мравки и листни въшки

18 август 2021, 23:50 часа
Реклама

Моля, обърнете внимание, че зелените екзотични плодове изобщо не привличат вниманието на мравки и други нежелани насекоми. Но преди да разпръснете тези капани из градината, те първо трябва да бъдат третирани със специален разтвор от 10 грама борна киселина, разреден в литър топла вода. И едва след това накиснете кората в този разтвор.

Малко от тази подправка и мравките ще изчезнат завинаги от дома ви

Можете да го накиснете от няколко часа до няколко дни - необходимо е кората правилно да абсорбира получения разтвор. В края на процеса той трябва да се разпръсне върху сайта, като периодично се поставя нов, тъй като старият с времето престава да привлича мравки.

Но това най -вероятно няма да е необходимо: чувствайки опасността, мравките просто ще заминат за по-привлекателни за тях места. Междувременно почвата ще започне да абсорбира борна киселина и това ще има положителен ефект върху плодородието.

Как банановата кора помага да се отървете от мравките

Дълбоко под земята, в сърцето на колонията, има гнездо. В него седи кралица мравка, която дава живот на нови работещи индивиди. Женската не се издига на повърхността, други мравки я хранят. Това ще използваме.

Берете узрелите плодове, които вече имат тъмни петна. Тези банани са сладки и по -привлекателни за насекомите. Обелете плодовете (можете да ядете пулпата), имаме нужда само от кората.

В допълнение към банановата кора, пригответе 0,5 литра топла вода и 10 г борна киселина. Смесете киселина с вода и потопете кората в получения разтвор. Оставете да престои няколко часа.

Когато лакомството е наситено с киселина, разстелете го под храсти, в лехите и по всички пътища за насекоми. Те няма да могат да устоят на такава находка и ще я носят на кралицата си. Дори след като опитате банан, мравките няма да умрат веднага.

Постепенно борната киселина ще се натрупва в тялото на матката и скоро тя ще умре. Това важи и за повечето работници. И без нови индивиди колонията ще се разпадне.

Конвенционалните химикали унищожават абсолютно всички насекоми, включително полезните. А кората ще привлича само вредители. Освен това, след разлагането, останалата част от банана ще бъде отличен тор за градински растения. Двойна полза!

Ако срещнете и досадни мравки, опитайте този метод. Той, като умел агент, действа внимателно, унищожавайки колонията отвътре. Няма гаранция, че ще се отървете от вредителите завинаги, но гарантирано ще спечелите всяка битка.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес