Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки проблемите с глезена, Алкарас уверява, че ще бъде готов за старта на US Open

26 август 2024, 16:55 часа • 505 прочитания

Испанската звезда Карлос Алкарас заяви, че ще бъде на 100% за старта на Откритото първенство на САЩ, въпреки че в събота прекъсна тренировката си в Ню Йорк като предпазна мярка, след като усука глезена си. Четирикратният шампион от Големия шлем се сблъска с редица контузии в последно време, включително с травма на глезена, която го принуди да се оттегли в първия кръг на Откритото първенство на Рио по-рано тази година.

Без поводи за притиснение относно участието на Алкарас на US Open

Притесненията за травмата на Алкарас се върнаха в събота, което го накара да прекрати тренировката си с аржентинеца Франсиско Серундоло. Въпреки това испанецът заяви, че няма притиснения за участието си в турнира: "Спрях тренировката си от предпазливост. Не се чувствах достатъчно комфортно, за да продължа", заяви Алкарас на пресконференция. "Няколко часа по-късно се чувствам добре, утре ще се опитам отново да тренирам, без да мисля за това. Утре или след два дни със сигурност ще бъда на 100%."

21-годишният тенисист започва във вторник срещу австралиеца Ли Ту, като преследва втора титла от US Open, след като го спечели през 2022 г. Алкарас заяви, че се надява да подходи към важните мачове с по-добър манталитет след разочарованието си от загубата от Новак Джокович на финала на Олимпийските игри по-рано този месец. А след олимпийския си триумф самият Джокович се обърнал с иненадващи думи към младия испанец: Благодаря, че ми даде златото.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес