Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тъжно: Гришо пропуска и финалния ден на Laver Cup

22 септември 2024, 11:16 часа • 1154 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров няма да вземе участие във финалния ден на отборния турнир Laver Cup, който се провежда в столицата на Германия – Берлин. Надпреварата между тимовете на Европа и Света приключва днес.

Григор игра само в първия ден на турнира

Григор Димитров игра в първия ден на турнира като записа впечатляваща победа над чилиеца Алехандро Табило. Българинът спечели първия сет със 7:6, а във втория изоставаше с 1:5 гейма, но успя да се вдигне и да вземе частта със 7:6, а по този начин и мача. По време на срещата обаче си пролича, че Гришо има проблем с контузия.

Григор Димитров Лейвър Къп Laver Cup

Програмата на Laver Cup

Преди днешните финални мачове от Laver Cup отборът на Света води с 8:4. Всяка победа носи по 3 точки като победител ще стане първият тим записал 13 пункта. Днес програмата започва с двубой на двойки. Карлос Алкарас и Каспер Рууд ще се изправят срещу Бен Шелтън и Франсис Тиафо.

След това Даниил Медведев излиза срещу Шелтън. Ако се стигне до равенство, в третия мач за деня Александър Зверев ще се изправи срещу Франсис Тиафо. При необходимост в последния двубой Карлос Алкарас ще играе срещу Тейлър Фриц.

ОЩЕ: Изумителен Григор сътвори точката на Laver Cup, остави Федерер в захлас (ВИДЕО).

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес