Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тенис светът се раздели заради Синер: Медведев подкрепи италианеца, а Алкарас предупреди за рисковете

01 октомври 2024, 10:52 часа • 706 прочитания

"Случаят Синер" се превърна в една от най-коментираните теми през последните седмици. Както е известно, през март лидерът в ранглистата Яник Синер е дал две положителни проби за допинг, но от Спортния арбитражен съд отсъдили, че няма да подлежи на наказание. От Световната антидопингова агенция (УАДА) решиха да обжалват решението и италианецът може да бъде изваден от Тура за период от 2 години.

Медведев съчувства на Синер

Редица бивши и настоящи играчи вече изказа позиция по темата, а сега и световният №5 Даниил Медведев за пръв път коментира скандала. Той изказа подкрепа към своя колега Синер, като също така смята, че случващото се с него няма да се превърне в лоша реклама за тениса.

"Избягвах да коментирам публично тази тема, тъй като на Синер и без това му е много тежко. Никой не би искал да бъде в такава ситуация. Не мога да си представя как бих се чувствал аз, ако получа имейл, в който ме уведомяват, че са открили в организма ми някакво забранено вещество, чието име дори не знам", каза Медведев. "Всички мислехме, че историята е приключила, но явно не е. Лично аз съм на страната на Синер. Не мисля, че случващото се около него ще повлияе негативно на глобалния имидж на тениса." 

Карлос Алкарас и Даниил Медведев

Алкарас с остър коментар за случващото се със Синер

От другата страна испанската звезда Карлос Алкарас заяви, че възобновяването на делото няма да се отрази добре на тениса: "Това е наистина чувствителна тема за Яник и за тениса като цяло. Преди Синсинати уж всичко беше решено, когато Международната агенция за почтеност в тениса реши, че той не е направил нищо нередно, а сега случаят отново е отворен. Мисля, че за тениса това не е много добре, като цяло не е много добър знак за спорта."

Наскоро и първата българска ракета Григор Димитров даде любопитен коментар по темата.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес