Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смях и спомени: Гришо коментира едни от най-емблематичните си точки (ВИДЕО)

10 юли 2024, 17:21 часа • 2791 прочитания

Първата българска ракета Григор Димитров реагира на някои от най-добрите си удари в кариерата. Официалната страница на ATP Tour предостави видеоклип на Гришо, в който той си спомни за невероятни разигравания и мачове, и разказа какво точно му се е въртяло в главата, като и някои комични ситуации покрай случките.

Гришо си спомня за едни от най-добрите си точки

Grigor Dimitrov react to his BEST hotshots!

Watch Grigor Dimitrov react to his BEST hotshots! 👀 and there's some... 🔥👇

Posted by ATP Tour on Tuesday, July 2, 2024

Започваме с мач срещу Анди Мъри на Акапулко 2014. Двамата се рещат на полуфиналите на турнира, а българинът продължава към финала след 4-6, 7-6(5), 7-6(3).

"Това едно от най-страшните разигравания, които някога ще видите", казва Григор. "В един момент си мислех, че съм спечелил точката, но не бях и просто продължих да гоня топката. Мисля, че той загуби надежда, след като изпусна тази точка. Спомням си, че след този мач припаднах и бях в спешното." 

Димитров се изправя срещу Рафаел Надал в труден двубой на клея в Монако през 2019 г. Испанецът печели осминафиналния сблъсък с 6-4, 6-1.

"Спомням си този мач. Въобще не е забавно да играеш срещу Надал на клей, особено пък в Монако. Въпреки това аз се справих добре на моменти. Наистина си мислех, че мога да спечеля този мач, но в крайна сметка не завърши добре за мен."

Григор Димитров

Следващия клип е от мача с Доминик Тим в Париж 2019 г. Двамата се срещат на осминафиналите, а Гришо продължава напред след 6-3, 6-2. Избраната точка показва как австриецът излиза на мрежата, но Димитров успява да се протегне достатъчно и да изпрати топката в празната част на корта. Той сподели:

"Почувствах се толкова зле, защото той ме аплодира за тази точка, а аз дори не се обърнах да му благодаря. След мача веднага отидох да му кажа "Благодаря".

"Получи се по прекрасен начин"

Следващата точка е от тази година, когато хасковлията се срещна с Холгер Руне на Монте Карло. Датчанинът надделя със 7-6(9), 3-6, 7-6(2).

"Оо, ударът над глава хаха! Не съм сигурен, че е нещо впечатляващо да удариш топката над глава, докато се движи с 2 мили/час", пошегува се той. "Беше дълго разиграване. Спомням си как разменяхме ударите и знаех, че трябва да направя нещо. Реших да ударя над глава, той отвърна и след това видях, че е толкова назад и просто нямаше какво друго да направя. Не исках отново да удрям над глава, рамото ми натежаваше и тогава си казах: Просто ще опитам нещо различно. И тогава креативността дойде. Получи се по прекрасен начин."

Следващият клип предизивка усмивка на лицето на българина. Виждаме запомнящите му се "акробатични" изпълнения срещу Джак Сок на турнира в Стокхолм през 2014 г. Гледайки кадрите отпреди 10 години Григор прекъсна речта си и възкликна: "Леле, колко млад изглеждам!"

Григор Димитров

"Не мисля, че има какво да се каже тук. Беше просто истинска забава и много импровизирани удари. След първия бях много щастлив и тогава на втория просто знаех, че той ще върне силно. Първият ми сервиз беше неуспешен и знаех, че той ще върне втория. Той изпрати топката точно около "онова място" и аз реших да се възползвам от възможността да опитам 2/2, и се получи! Много тенисисти все още говорят за тези два удара."

Серията от 2014 година продължава с мача срещу Ернест Гулбис на Индиън Уелс. Българинът отпада още във втория кръг на турнира, след като изпуска преднината си от първия сет и губи 2-6, 6-1, 7-5.

"Много гонене на топката падна. Нямах време да ударя нормално, затова реших да пробвам отзад. Ударих на точното място. Не искаш да дразниш точно него, но мисля, че и той се наслади на тази точка."

Две емблематични победи за десерт

Един ден преди рождения си ден през 2014 г. Димитров прави "една от тези големи победи". В Рим той успява да победи Томас Бърдарич с 6-7(3), 6-2, 6-2.

"Това е една от тези големи победи. Беше 30-30, 5-2 в третия сет и аз сервирах. Помня, че се хвърлях като риба на пясъка. Това беше един от тези моменти, в които просто трябваше да действам. Мисля, че ако той ме беше пробил този гейм, нещата щяха да бъдат различни. Това беше много забавно. Всъщност се случи един ден преди рождения ми ден."

Клипът завършва с кадри от мача на Гришо с Новак Джокович в Мадрид през 2013 година. Българинът си помни за прекрасния спомен от победата над сърбина още във втория кръг на турнира със 7-6(6), 6-7(8), 6-3.

Григор Димитров

"Този мач представляваше една луда битка между двамата. Играхме няколко часа. Спомням си, че след мача прах дрехите си два поредни дни, защото бях използвал всичките си тениски. Падах, хвърлях се за топката по целия корт. Прекрасен спомен. Ситуацията беше следната: късен мач на първия ми турнир в Мадрид срещу световния № 1. Какво още може да си пожелае човек?"

ОЩЕ: След болезненото отпадане: Григор си тръгна с колосална сума от Уимбълдън

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес