Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След триумфа на Laver Cup: Григор Димитров редом до Федерер, Надал и Джокович

23 септември 2024, 14:30 часа • 3136 прочитания

Вчера най-добрият български тенисист Григор Димитров и отборът на Европа триумфираха на Laver Cup, след като победиха отбора на Света с драматичен развой и резултат 13:11. В последния мач Карлос Алкарас надделя над финалиста от US Open Тейлър Фриц. Българинът също даде своя принос към титлата, като в първия ден на турнира победи Алехандро Табило със 7-6(4), 7-6(2).

Гришо се нареди до "Голямата тройка" 

Срещата с Табило бе едва втора за Гришо на този турнир, след като през 2018 година той отново бе част от звездния състав и победи Франсис Тиафо (6-1, 6-4). Този успех нареди първата ни ракета до легендарната "Голяма тройка" - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Димитров стана едва четвъртият играч, който е над 30-годишна възраст, печелил мач на сингъл в Laver Cup за отбора на Европа. До момента това бяха постигали единствено представителите на звездното трио.

Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович

Във втория сет на мача с Табило българинът изоставаше с 1-5, но въпреки това успя да се събере и да спечели сета, съответно и точка за отбора на Европа. За съжаление, победата му бе помрачена от коментара му след мача, когато той сподели, че изпитва болка. В резултат на това Гришо не участва до края на турнира. Но пък имаше ключова роля във финалната победа на Алкарас.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес