Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шанс за голям пробив пред Вики Томова на WTA 1000 в Пекин

24 септември 2024, 12:03 часа • 310 прочитания

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова изтегли труден, но не и непреодолим жребий за първите кръгове от силния турнир от сериите WTA 1000 в Пекин. 51-вата в света българка ще стартира срещу 88-мата Леся Цуренко, а във втория кръг може да се изправи срещу опонентка от топ 20.

Виктория Томова стартира срещу по-ниско ранкирана опонентка в Пекин

Томова демонстрира добра форма на старта на азиатското си турне, след като стигна до 1/4-финалите на WTA 500 турнира в Сеул. Сега тя ще опита да стигне далеч и в още по-силната надпревара от сериите WTA 1000, като за целта в първия кръг трябва да победи Цуренко, с която до момента не са играли една срещу друга.

Виктория Томова

Световната №19 чака Томова във втория кръг, №33 е потенциален съперник на Вики в третия кръг

Във втория кръг Томова може да срещне 19-ата в света Паула Бадоса, която е поставена под номер 15 в схемата на турнира. При евентуална победа българката може да си уреди дуел срещу рускинята Екатерина Александрова, която е 33-а в света и поставена под номер 22 в турнира. При евентуален 1/8-финал следва потенциален мач с втората поставена Джесика Пегула.

Жребият за Томова не е лек, но тя се намира в добра форма и би могла да се противопостави на опонентките си в първите три кръга. В Пекин ще играе и най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров, който се натъкна на световния №1 Яник Синер. Жребият за Гришо не изглежда никак добър, но поне в първия кръг го очаква квалификант.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес