Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роджър Федерер с изненадващо признание за Алкарас: Искам да му се извиня

18 септември 2024, 15:50 часа • 1348 прочитания

В последните години рядко сме виждали Роджър Федерер, откакто се оттегли през 2022 година, но всичко това ще се промени тази седмица. Сега швейцарската легенда ще се завърне в светлината на тенис прожекторите, след като пристигна по-рано в Берлин, за да има пълноценно присъствие в тазгодишния турнир Laver Cup.

Роджър Федерер посреща тенисистите на предстоящия Laver Cup

Федерер имаше ключова роля за превръщането на Laver Cup в реалност, тъй като имаше за цел да организира събитие, което да отдаде почит на австралийската тенис легенда Род Лейвър. Така отборното състезание се провежда от 2017 година, като през следващите няколко дни отборът на Европа, воден от Бьорн Борг, ще се изправи срещу отбора на света, чийто капитан е Джон Макенроу.

Отборът на света спечели титлата за първи път през 2023 г., но Федерер е убеден, че този път Отборът на Европа ще нанесе ответен удар, тъй като в звездния си състав разполага с Карлос Алкарас, Данийл Медведев, Александър Зверев, Каспер Рууд, Григор Димитров и Стефанос Циципас. Другата страна също изглежда силна, като Тейлър Фриц, Бен Шелтън и Франсис Тиафо придават на състава много американски характер.

Роджър Федерер

Федерер отказал да тренира с Алкарас

Освен прогнозата си, Федерер също така разкри, че планира да се извини на Карлос Алкарас за това, че по време на активната си кариера е отказал да тренира с него, когато испанецът е бил още в юношеска възраст, пише TennisUpToDate.

"Почти не познавам Карлос Алкарас, затова съм наистина развълнуван да го видя да играе за първи път", разкри Федерер. "Тренирахме заедно само веднъж на Уимбълдън, когато той беше още юноша, а на следващия ден треньорът ми ме попита дали искам да загрея с него отново. Тогава отказах и предпочетох да тренирам с Хуан Карлос Фереро. Тази седмица обаче ще имам възможност да се извиня на Карлос."

Предстоящият турнир ще бъде с особено емоционално значение, тъй като това ще бъде последното участие на капитаните Бьорн Борг и Джон Макенроу. Освен това, както стана ясно, първата българска ракета Григор Димитров ще играе, след като замени Рафаел Надал.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес