Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак се събраха: Григор и Джокович тренират заедно в Шанхай, притеснения и при двамата (ВИДЕО)

03 октомври 2024, 11:22 часа • 436 прочитания

Голямата тенис звезда на България Григор Димитров и сръбската легенда Новак Джокович отново се събраха заедно. След като миналия месец двамата изиграха демонстративен мач в София, сега Гришо и Ноле са заедно и в Шанхай, където проведоха съвместна тренировка преди началото на Мастърса.

Докъде ще стигнат силите на Григор и Джокович в Шанхай?

Григор Димитров замина за Китай доста по-рано от Джокович, тъй като имаше намерение да участва на турнира от сериите ATP 500 в Пекин. Той обаче се оттегли от участие в последния момент, за да си даде допълнително време за възстановяване от контузията, която го тормози в последните седмици.

Физически проблеми и при двамата

Джокович също има физически проблеми - в областта на коляното, като изглеждаше неразположен и по време на тренировката с Григор в Шанхай. Сърбинът игра с наколенка, а движението му по корта не изглеждаше свободно. И Новак, и Димитров имаха дълги сезони, като Григор призна за умора.

Турнирът в Шанхай е особено важен за Гришо, който има да защитава доста точки, след като миналата година стигна до 1/2-финалната фаза. Той се бори и да влезе в топ 8 за годината, което би му осигурило участие на Финалите на ATP в Торино. Ето и с какъв жребий трябва да се справи Григор в Шанхай.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес