Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров се завърна в топ 25 на световния тенис

10 април 2023, 13:55 часа • 1988 прочитания

Григор Димитров се изкачва за втора поредна седмица в световната ранглиста и вече е №25 в нея. В следващите дни обаче най-добрият ни тенисист ще има тежката задача да защити цели 360 точки, които завоюва миналата година на турнира на клей от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло.

ОЩЕ: ВИДЕО: Шоуменът Григор Димитров остави в захлас Циципас и всички тенис почитатели

Хасковлията пропусна първата седмица от сезона на червени кортове, но въпреки това се нареди една позиция по-нагоре в класацията на ATP. Това стана възможно, тъй като Ник Кирьос все още се възстановява от контузия в областта на коляното и нямаше възможност да защитава 90-те точки, които през миналата година спечели с достигането си до полуфиналите в Хюстън, пише специализираният сайт Tennis.bg.

В Монте Карло на сингъл Гришо ще стартира срещу американска сензация. На двойки пък започва участието си днес. Негов партньор ще бъде полякът Хуберт Хуркач, а в първия кръг двамата ще се изправят срещу братята Стефан и Петрос Циципас. Освен на тази надпревара българинът ще брани точки на турнирите в Барселона и в Мадрид. 

Останалите ни състезатели Димитър Кузманов и Адриян Андреев отново са в топ 200. Мико е втора ракета на страната ни, като той е под №191, а Андреев е №197. Преди часове пък Димитров и Рубльов разсмяха феновете си със забавно видео (подробности четете в линка).

ATP

 

 

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес