Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров потрепери срещу машина за асове, но продължи напред в Стокхолм (ВИДЕО)

18 октомври 2024, 00:04 часа • 1048 прочитания

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров положи доста усилия, за да победи Кентен Алис с 2:0 (7:6(1), 6:3) в двубой от втория кръг на турнира ATP 250 в Стокхолм. Хасковлията, който отрази три сетбола в първата част, си осигури мач на четвъртфиналите от надпреварата срещу 317-ия в света Доминик Стрикер.

Френският противник на Гришо завърши сблъсъка с цели 19 аса срещу 8 за нашия представител. Най-добрият ни тенисист имаше труден първи сет, но във втория категорично бе по-добрият на корта.

След труден първи сет: Гришо се справи с французин

Срещата стартира равностойно, а двамата взимаха без особени затруднения своите сервис геймове. При изоставане 2:1 обаче Димитров се пропука и допусна пробив. Той веднага се съвзе и отговори, печелейки подаването на съперника. Балансът на силите се изравни, а Гришо дори не съумя да материализира две точки за брейк при 3:3.

ОЩЕ: Преди мача на Гришо: №1 в схемата Рубльов сгази французин (ВИДЕО)

Българинът се измъкна от много трудна ситуация

В десетия гейм на първия сет хасковлията положи много усилия, за да отрази три сетпойнта и остане в играта. Стигна се до тайбрек, в който Григор Димитров показа, че е далеч по-класният състезател и даде само точка на противника си.

Григор Димитров е на 1/4-финал в Стокхолм!

Втората част също вървеше гейм за гейм. Впечатление правеше страхотният сервис на Алис, който почти през целия двубой имаше два пъти повече асове от българина, а при 3:3 вече беше записал цели 18. Григор Димитров обаче играеше със самочувствие. Той пропусна няколко шанса за брейк, но при петия не прости и поведе с 5:3. На свой сервис хасковлията затвори срещата за крайното 2:0 (7:6(1), 6:3).

ОЩЕ: Гришо с усмивка: Бих почивал в Миконос с Циципас, защото той е гръцки бог (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес