Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добри новини от Виена: Гришо с по-лесен жребий след отказа на двама от Топ 10

18 октомври 2024, 20:08 часа • 892 прочитания

Днес стана ясно, че световният №5 Даниил Медведев се отказва от участието си в предстоящия турнир във Виена. Това са добри новини за първата ни ракета Григор Димитров, който ще запише предпоследното си участие за годината в австрийската столица. Медведев, който отстрани Гришо в последните две издания на надпреварата, ще бъде замeнен в основната схема от 20-годишия американец Алекс Микелсен.

Даниил Медведев се отказа от участието си във Виена

Това означава, че Григор ще попадне сред тримата най-високопоставени в турнира, което ще му даде шанс да играе срещу по-нискоранкирани съперници чак до 1/2-финалите. Това също ще бъде отлична възможност за българина да добави солиден точков актив за световната ранглиста.

Тейлър Фриц също

В плюс за Григор ще бъде и отказването на Тейлър Фриц. Финалистът от US Open трябваше да бъде поставен под №3 в основната схема, но е решил да пести сили за Мастърс-а в Париж, след като класирането му за Финалите в Торино е на практика гарантирано.

Жребият за предстоящия турнир във Виена, който ще се проведе в периода от 21 до 27 октомври, ще бъде изтеглен в събота, 19 октомври. Самата схема ще се състои от 32-ма, като топ поставен ще е Александър Зверев, а вторият най-високоранкиран играч в турнира ще бъде Алекс Де Минор (2), следван от Гришо, Томи Пол(4), Франсис Тиафо(5), Лоренцо Музети(6), Джак Дрейпър(7), а с "уайлд кард" за основната схема е местният любимец Доминик Тийм, за когото това ще е последен турнир в кариерата.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес