Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович посочи Гришо като един от фаворитите за спечелването на US Open

02 септември 2024, 14:21 часа • 1922 прочитания

Живата легенда на тениса Новак Джокович претърпя шокиращо отпадане още в третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Сърбинът, който е и действащ шампион в Ню Йорк, отпадна от австралиеца Алексей Попирин с 4:6, 4:6, 6:2, 4:6, след като допусна цели 14 двойни грешки. Малко след загубата Джокович коментира кой според него е фаворит за спечелване на трофея, след като той и Карлос Алкарас са отпаднали.

След ранното отпадане: Джокович посочи кой ще наследи трона му в Ню Йорк

"Ако Попирин сервира на това ниво и играе добре, той може да бие всеки. Вижте, Алкарас е аут, аз съм аут...Това са две големи липси, които отварят схемата. Определено Синер е големият фаворит, но тук е и Тиафо, Фриц също е фаворит на публиката. Зверев, Рубльов, Димитров също са част от схемата", коментира Джокович след ранното си отпадане в Ню Йорк.

Вчера Франсис Тиафо опроверга думите на сърбина, след като надделя с 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:3 над Попирин и се класира за четвъртфиналите, където ще срещне най-добрия български тенисист Григор димитров. В потенциален полуфинал победителят от мача може да срещне Александър Зверев, който е най-високо поставеният играч, останал в тази част от схемата. За последно Григор игра с Тиафо в миналогодишното издание на Уимбълдън, където го елиминира в три сета. Общият баланс от досегашните им 4 двубоя е 3:1 победи в полза на българина. Срещата между двамата се очаква да се състои във вторник вечер.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес