Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благодаря, че ми даде златото: Изненадващите думи на Джокович към Алкарас след олимпийския триумф в Париж

22 август 2024, 11:44 часа • 10162 прочитания

Преди 2 седмици Новак Джокович победи Карлос Алкарас в оспорвана битка, за да спечели олимпийската титлата на тенис турнира на Игрите в Париж, като по този начин добави златото, което липсваше в колекцията му. Днес Ноле разкри какво е казал на младия си опонент веднага след края на мача.

"Когато завършихме мача казах на Алкарас, че съм му много благодарен, че ми позволи да спечеля олимпийското злато. Той вероятно ще има най-малко 3 златни медала преди да прекрати кариерата си", сподели опитният сърбин.

От напрежението в Париж до усмивки на благотворителен мач

Новак Джокович и Карлос Алкарас

Освен на олимпийския финал двамата се срещнаха и на финала на Уимбълдън, където Алкарас бе безкомпромисен и спечели втора поредна титла отново срещу сърбина. Изглежда двамата ще се срещнат на корта съвсем скоро, но този път в по-спокойна обстановка - благотворителен мач преди US Open. Въпреки конкурентното им съперничество, това събитие ще позволи и на двамата играчи да покажат по-леката страна на играта си, като същевременно дадат своя принос към спорта.

Благотворителният мач е част от "Седмицата на феновете" на Откритото първенство на САЩ, включващо различни развлекателни събития и възможности за феновете да общуват с любимите си играчи преди турнира. Двамата вече са в Ню Йорк, очаквайки да научат първите си съперници. По-рано днес Алкарас излезе на корта за тренировъчен мач с Григор Димитров, докато Ноле игра с Хуан Мартин дел Потро.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес