Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алкарас сломи Медведев и чака Синер на финала в Пекин (ВИДЕО)

01 октомври 2024, 13:54 часа • 437 прочитания

Младата испанска звезда в тениса Карлос Алкарас се класира за финала на турнира от сериите ATP 500 в Пекин, след като победи руснака Даниил Медведев със 7-5, 6-3. Алкарас се справи по-добре в ключовите моменти и сега чака на финала световния номер 1 Яник Синер, който първо трябва да спечели 1/2-финала срещу местния представител Бу Юнчаокете.

Алкарас е на финал на ATP 500 Пекин

Даниил Медведев влезе в срещата в серия от три поредни загуби от Алкарас и показа по-различен подход в търсене на победата. Той започна много по-агресивно от обичайното, но и това не му помогна особено срещу Алкарас, който бързо успя да се нагоди към стила на игра на руснака.

Карлос Алкарас и Даниил Медведев

Испанецът отново победи Даниил Медведев

Сервисът изостави Медведев в мача, като това се оказа и "ключът" за Алкарас към победата. Той направ общо пет пробива, като дори приключ срещата с брейк. Така Алкарас постигна шеста победа над Медведев, докато руският тенисист има само две на сметката си.

Любопитното е, че преди мача Алкарас и Медведев се разделиха по темата за допинг скандала с Яник Синер, като се оказаха на двата полюса. Двамата тенисисти, както и Синер, се очаква да играят и на Мастърса в Шанхай, който е предпоследният турнир от сериите 1000 за 2024 година. 

В Шанхай се очаква да играе и Григор Димитров, който вече знае жребия си за Мастърса.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес