Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Вучич: Сърбия ще построи музей на Новак Джокович

07 август 2024, 10:31 часа • 757 прочитания

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че скоро в западната ни съседка ще започне строеж на музей, посветен на живата тенис легенда Новак Джокович. Бившият номер 1 в ранглистата на ATP преди дни добави единственото липсващо голямо отличие в своята витрина - олимпийско злато, завоювано на Игрите в Париж 2024

Ще построят музей на Новак Джокович!

„Скоро ще започнем строеж на музей на Новак Джокович, за да покажем колко уважаваме това, което е направил, но и да привлечем туристи“, каза Вучич по време на обиколка на строежа на сръбския Национален стадион в Сурчин край Белград, цитиран от националната телевизия РТС.

ОЩЕ: Танци под балкански ритми: Джокович поля олимпийското злато с див купон (ВИДЕО)

Новак Джокович

Китайски държавници уважавали Ноле

„Знаете ли колко китайските държавници ценят Новак – вижда се, когато искате да им подарите ракета на Новак Джокович, а те не смеят да приемат подаръка, защото смятат, че е твърде скъп“, допълни той. Строежът на сръбския Национален стадион започна на 1 май тази година и е предвидено да има капацитет от 52 000 седалки и 4500 паркинг места. Същевременно тече строежът и на комплекс за изложението ЕКСПО, което ще се проведе в Белград през 2027 г, предава БТА.

Припомняме, че Джокович ще дойде в България за епичен мач срещу Григор Димитров (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес