Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започна сеч на дървета заради ремонта на "Опълченска", МВР пази работата (ВИДЕО)

04 септември 2024, 12:04 часа • 864 прочитания

"За първи път съжалявам за кой съм гласувал на изборите. Извинявам се на всички които съм подвел с подкрепата си за Васил Терзиев и "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София". Как не разбраха, че демокрацията не минава на гърба на полицаите. За съжаление очаквам тежко застрояване на София с това некадърно управление. Ще се опитам да дам каквото мога да бъде преустановено". Това написа в личния си профил във Facebook екоактивистът и бивш столичен общински съветник Тома Белев.

Думите му са заради ремонта на ул. "Опълченска" в София, където започна изсичане на дървета. Това стана днес, 4 септември, а работата върви под охрана от страна на полицията.

Срещу решението да се секат дървета в рамките на проекта за ремонт има заведени съдебни дела, твърди Белев в друга своя публикация. Още: Васил Терзиев: Боли ме за дърветата на "Опълченска", но няма как да бъдат запазени

Отделно той настоява, че "всичко е заради едни 15 милиона за Трейс", визирайки изпълнителя на ремонта. И прилага страница от договора, където пише, че възложителят т.е. Столична община може по всяко време да спре ремонта като заплати действително извършените до момента на спиране на договора дейности по него:

Отделно, бившият екоминистър Борислав Сандов също отправи остри критики, и отново през Facebook:

Ремонтът на "Опълченска": Намерения и критики

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес