Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вътрешно чувство: Васил Терзиев не изключва избори наесен и за кмет на София

28 юни 2024, 08:50 часа

Чакам и мен да ме проверят. Може въпросът с оставката на Терзиев да го решат по друг начин и да ходим на избори за кмет наесен. Чакам да видя решението на съда следващата седмица за касиране на изборите. Вътрешно чувство имам, че ще има избори. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в ефира на bTV.

Реклама

По думите му има целенасочена атака срещу всеки, който иска да промени нещо. „Всеки, който се бори срещу това как работят системи в тази държава – районни кметове, подуправители на БНБ, хора в различни институции“, заяви той.

ОЩЕ: Съдът стартира делото на Ваня Григорова за избора на столичен кмет: Какво стана ясно?

Градоначалникът е категоричен, че има целенасочена атака.

За хаоса в центъра на София

Относно сагата около новата организация на движението около НДК Терзиев заяви, че са се съобразили с решението на съда. “В момента, в който имаше постановеление, че работата трябва да спре, работата е спряла. Не е сложено колче или боя”, каза той.

ОЩЕ: МВР забърка още кашата на предишните управляващи: Васил Терзиев в контраатака за "Патриарха"

“Политизирахме много този проблем и ни вкара в една безумна ситуация. Сега не е ясно какво трябва да се направи. Съдът каза спрете – спряхме. Предполага се, че трябва да се върне старата организация на движение, но коя? От 2019 г. ли? И тя е незаконна според решението на ВАС. Оказва се, че с години маркировката и промяната на движението е незаконна. Дори възстановяването на каквото и да било не е толкова лесно, ако искаме да го направим законно“, посочи кметът.

Относно слагането на метална ограда, както искат от СДВР, кметът заяви, че този диалог се води по медиите. „Как решиха, че е строителна площадка, та трябва да я обезопасяваш? Къде е разрешителното по строеж? По ЗУТ ли е? Несериозно е това, което се иска“, каза той.

ОЩЕ: Няма да слагат плътна строителна ограда около новите велоалеи в София

И добави: „Ако вчера Калин Стоянов е бил на строителна площадка, трябваше да носи каска. С Калин Стоянов не си говорим. Няма да сложим плътни огради. Как си представяте да махна всички паркоместа по булевардите? МВР ни пишат разпореждания, ние ще ги обжалваме, защото мислим, че не са издържани“.

Той коментира и изказването на служебния министър на вътрешните работи, че ще бъде наложена глоба на Столична община в размер на до 7000 лева. „Ще я обжалваме. Ако бъдем осъдени да платим глобите на СДВР, ще ги платя лично. Поемам лична отговорност“, подчерта кметът на София.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес