Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Божурище купуват модерен сметосъбирачен камион

04 януари 2023, 18:47 часа • 1479 прочитания

Модерен сметосъбирачен камион планират да купят в община Божурище с парите, събрани от отчисления за сметта, става ясно от решение на местния парламент.

230 000 лева ще струва новата придобивка за мултифункционалния автомобил, който ще е с метачно устройство, смукател и сметосъбиращ бункер от 600 литра. Допъпълнителното му оборудване ще е от гребло за сняг, разпръсквател на сол и луга, камера за обратно виждане, климатик и др.

Сумата е събрана по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, които се внасят по сметка на съответната РИОСВ като отчисления за обезвреждане на отпадъци на регионално или общинско депо. Още: Кметът на Божурище: С малко пари правим много, остават и за безплатни детски градини

Дължимите месечни отчисления се внасят до 31 декември на съответната година, а Регионалната инспекция по околната среда и водите, на чиято територия се намира съответното депо, възстановява от банковата сметка за чужди средства преведените и неусвоени  обезпечения и отчисления, за които има решение на общинския съвет, до 30 април 2022 г.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес