Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Терзиев отговори на обвиненията на ГЕРБ за подземните паркинги под училища

10 юли 2024, 07:53 часа • 1991 прочитания

Отправените от ГЕРБ обвинения относно подземни паркинги в училища можем да окачествим или като демонстрация на непознаване на начина, по който функционира Общинският съвет, или като злонамерена политическа атака. Това написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook.

ОЩЕ: Подземни паркинги в училища в София: Хекимян и Стефан Спасов в сутрешен шоу-сблъсък

Повод за това негово изказване стана изявление на общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Според тях градоначалникът и общинският съветник Борис Бонев предлагат да бъдат изградени подземни паркинги под 22-ро и 41-во училище в София, както и до 43-та детска градина.

Кметът на София обясни, че обектите, които са посочени, са приети в Подробния устройствен план (ПУП) през 2012 г. "Съгласно действащото законодателство, Общинският съвет приема всяка година индикативна програма за управление и разпореждане с общинската собственост“, написа той.

ОЩЕ: Сдружение дава пилотен проект за подземни паркинги в ж.к. „Стрелбище“

По думите му съдържанието на тази индикативна програмата се изготвя на база постъпила информация от районните кметове в качеството им на управляващи имотите в поверените им райони, както и защото са най-добре запознати с нуждите и приоритетите на живущите в районите.

ОЩЕ: Кой и защо паркира с привилегии в София: Говори председателят на Общинския съвет (ВИДЕО)

"Присъствието на даден имот, независимо от начина му на управление и разпореждане в общинската програма, е индикативно. Тоест, всяко последващо действие задължително отново минава през обсъждане и решение на Общинския съвет", добави Терзиев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес