Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таван на детска градина, строена от ГЕРБ, падна върху спящи деца: Сигнал от Ивайло Мирчев (СНИМКИ)

09 октомври 2024, 14:55 часа • 1067 прочитания

За паднал таван върху спящи деца в детска градина, ремонтирана от ГЕРБ, алармира депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в профила си във Facebook.

“Докато Борисов се упражнява в предизборни сценки, на "лошата" и.д. директор на дирекция "Образование" ѝ се налага да се занимава с наследени от ГЕРБ падащи тавани. В детска градина. Сигурно сте чували фразата: "Таванът ли трябва да падне, за да обърне някой внимание?". Е, тук не е метафора - говорим за големи парчета мазилка, падащи съвсем буквално върху спящи деца в столична детска градина“, разказа Мирчев.

ОЩЕ: От 2025 г.: Нови правила в детските градини и промени при условията с ваксините на децата (СНИМКИ)

Той допълва, че това е строителство, поръчвано от ГЕРБ и оставено "в наследство". „И то не в някоя детска градина на 40 години. Говорим за нова сграда, на 8 години, построена от ГЕРБ, която само през тази година се е наложило да бъде ремонтирана за над 250 000 лв.“, уточнява Мирчев.

Бойко Борисов заплашва да прати момчета с плакати и домати при директорката на столичната дирекция “Образование” от...

Публикувахте от Ивайло Мирчев в Сряда, 9 октомври 2024 г.

В поста си той пише още, че в “резултат на некачественото строителство, некачествени ремонти и липса на поддръжка през това лято газовата инсталация на градината аварира и се самозапалва”. По чист късмет градината не изгаря, защото по същото време се и наводнява - канализацията ѝ е по-ниска от тази на улицата.

“Всичко това не е чудно - фирмата, построила градината, чудодейно фалира веднага след последното плащане от общината към нея. В резултат сградата не е имала нито ден гаранция”, изтъква депутатът.

ОЩЕ: С близо 10% се увеличават децата, записани в детска градина

„Ако има запазен знак на ГЕРБ, това ще е ремонтът на ремонта. Това е наследството на ГЕРБ. После, ако се чудите защо сегашната власт не успява да отдели пари за едно или друго, ето ви го отговора. Защото "построеното", с което ГЕРБ не спира да се хвали, се срутва. И се налага да бъде обезопасявано, коментира кандидат-депутатът. Така че бих посъветвал г-н Борисов да не харчи пари за домати. Може да се окаже, че недоволните избиратели сами ще му ги доставят“, завършва публикацията си Мирчев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес