Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СОС решава дали такситата в София да са временно без общински данък

25 юни 2020, 09:56 часа • 1635 прочитания

Столичният общински съвет ще гласува днес дали да премахне общинският данък за таксиметровите шофьори заради коронавируса.

Според предложението от 1 юли до края на януари 2021 година те ще бъдат освободени от такси за внасяне на данъка към общината, който е в размер 850 лева, съобщава БНТ.

По предварителни изчисления с тези облекчения в бюджета на общината няма да постъпят около 250 000 лева, обясни пред БНР общинският съветник Зафир Зарков.

"С това наше решение всъщност се премахва тази допълнителна тежест към тях, а на тях ще им позволи да заплащат такъв период, за какъвто смятат, че имат финансовата възможност", настоя той.

Очаква се днес столичните общинари да обсъдят и разширяването на пешеходната зона в центъра на София. Предвижда се улица "Съборна" да бъде изцяло освободена от коли.

"Имаме пълно единомислие в общинския съвет за улица "Съборна" и превръщането й в пешеходна с изключение на един малък участък, което ще позволи на практика от Градската градина до Южния парк да имаме едно безконфликтно пешеходно трасе с изключение на няколко кръстовища", допълни Зарков.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес